Pittige Thaise rode curry met noedels

Pittige Thaise rode curry met noedels

Wanneer ik op restaurant ga of eten bestel, kies ik bijna altijd voor de Aziatische keuken. Dus af en toe doe ik een poging om zelf een gerecht te maken geïnspireerd door de heerlijke Aziatische smaken. En deze poging was zeer geslaagd. Vegetarisch en een beetje pikant: deze Thaise rode curry noedels zijn écht lekker. Bonus: er is helemaal niet veel werk aan en je kunt dit makkelijk klaarmaken voor een grote groep mensen.

IMG_3402.jpg

Kooktijd

25min

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • 2 wortels

  • 6 bladen paksoi

  • een handje pindanoten

  • 125g rijstvermicelli

  • 250g tofu

  • 1 limoen

  • 500ml kokosmelk

  • 50g (een half potje) rode currypasta (voor een mild pikante smaak)

  • een beetje olijfolie

  • kurkuma

  • sojasaus

  • komijn

Recept

  1. Snij de tofu in blokjes en meng ze in een kom met een beetje kurkuma, komijn en sojasaus. Laat dit een uurtje in de koelkast staan zodat de smaken kunnen intrekken.

  2. Snij de paksoi en wortelen fijn en stoof ze enkele minuten met een beetje olijfolie.

  3. Laat de rijstvermicelli enkele minuten weken in lauw water (volgens de instructies op de verpakking). Hak intussen de pindanoten fijn.

  4. Giet de kokosmelk bij de groenten en voeg ook de tofublokjes en rijstvermicelli toe. Roer de currypasta er doorheen. Werk af met het sap van een halve limoen. Laat dit nog enkele minuten op een laag vuur staan en roer af en toe.

  5. Rooster intussen de pindanoten op een droge pan zonder olijfolie. Houd de pan goed in de gaten en roer af en toe want dit kan plots aanbranden.

  6. Serveer de curry met een beetje geroosterde pindanoten en een kwartje limoen.

———

Maak jij deze thaise rode curry noedels thuis klaar? Laat het me weten en stuur een foto op sociale media @spoonsandbrushes.

Waarom ik vegetariër ben (en er niet veel over praat)

Waarom ik vegetariër ben (en er niet veel over praat)

11 makkelijke swaps om duurzamer te leven

11 makkelijke swaps om duurzamer te leven