Mijn duurzame bucket list

Mijn duurzame bucket list

Sinds ik over duurzaamheid blog, heb ik al zo veel bijgeleerd en ontdekt. De ‘groene community’ op Instagram is heel inspirerend. Er zijn ook nog een hoop dingen die ik wil proberen in mijn duurzame avontuur. En zoals je weet, ga ik dat avontuur maar al te graag samen met jullie aan. Ontdek dus hier wat er op mijn bucket list staat en misschien wil jij wel meedoen!

1 maand lang veganistisch eten

Ik eet al een hele tijd vegetarisch en zonder het goed te beseffen ook af en toe veganistisch. Maar bij dat veganistische sta ik niet zo stil. Enkele vrienden hebben me geïnspireerd om een maand lang écht veganistisch te eten. Geen vlees of vis, dat gaat intussen vlot. Mijn stukje kaas als snack of dat yoghurtje met chocolade ‘s avonds, dat wordt lastiger. Maar ik heb het eerder al gezegd en ik zal het blijven herhalen: moeilijk gaat ook. Ik ga de uitdaging aan en zal in augustus een volledige maand veganistisch eten. Duim voor me.

5 boeken over duurzaamheid lezen

Hoe meer ik met duurzaamheid bezig ben, hoe meer ik besef dat er nog veel is dat ik niet weet. Als zelfrespecterend blogger is er dus maar een oplossing: bijleren. Knowledge is power. Ok, het klinkt een beetje klef maar het is wel 100% waar. Door te blijven bijleren, ontdek je nieuwe manieren om duurzamer te leven. Hoe meer kennis je op zak hebt, hoe beter je ook met anderen in gesprek kunt gaan. Het enige probleem? Ik ben geen grote lezer. Naar podcasts luisteren en goede boeken vinden die me écht interesseren, is dus de boodschap. Tot nu toe las ik al “Op eigen kracht” van Mathias Bienstman en ook “Hoe gaan we dit uitleggen” van Jelmer Mommers staat op mijn lijstje. Welke boeken raad jij aan?

Autoloos leven

Het is zover. Sinds enkele dagen leven mijn vriend en ik autoloos. Maar dat merken we nog niet echt want de auto die we hadden, gebruikten we sowieso maximaal 1 keer per week. De komende maanden zullen dus de echte uitdaging worden. Vooral de bezoekjes aan onze ouders zullen we op een andere manier moeten aanpakken. We denken er bijvoorbeeld aan om elk een plooifiets te kopen. Zo kunnen we ons verplaatsen met een combinatie van fiets en trein. Een vast abonnement voor een deelauto schaffen we voorlopig niet aan. We wachten liever even af om te zien of dat wel echt nodig is voor ons.

Regenwater opvangen voor de planten

Ok, don’t shoot me: ik geef de planten vaak water van de kraan. Ik woon in een appartement en heb dus op dit moment geen mogelijkheid om regenwater op te vangen. Er is geen regenput en we kunnen (en mogen) geen regenton plaatsen die verbonden is met de regenpijp. In een poging om beter te doen, vang ik wel zo veel mogelijk het water op dat we gebruiken om te koken om dat dan (wanneer het afgekoeld is) aan de planten te geven. Maar dat is nu eenmaal niet voldoende voor een plantmom zoals ik. Er staat me dus een hoop research te wachten om te ontdekken hoe ik het best regenwater kan opvangen op het balkon van mijn appartement. Alle tips zijn meer dan welkom!

Let’s do this! Ik ben klaar om deze uitdagingen aan te gaan. Doe jij ook mee of heb je nog andere dingen op jouw bucket list? Laat het me weten!

Not so cute: hoe de mode-industrie onze planeet beïnvloedt

Not so cute: hoe de mode-industrie onze planeet beïnvloedt

Greenwashing, klimaat, milieu? Dit is jouw ultieme gids voor ecologische termen.

Greenwashing, klimaat, milieu? Dit is jouw ultieme gids voor ecologische termen.