Vegan kaastaart met aardbeien

Vegan kaastaart met aardbeien

Ik ben altijd al fan geweest van no-bake cheesecake, een heerlijke taart die niet in de oven moet. Dat én ik had al een hele tijd zin in zelfgemaakte taart. Het was dus ook tijd om te experimenteren met een veganistische versie van dit zoete lekkernij.

De kaas heb ik vervangen door kokosyoghurt en vegan cream cheese. Agar agar (een poeder dat val algen gemaakt wordt) vervangt dan weer de gelatine. De aardbeien zorgen voor een fruitige smaak én leuke zacht roze kleur.

Het resultaat is een licht zoete, heel luchtige taart die perfect is voor zonnige zomerdagen. Deze vegan kaastaart is makkelijk te maken en neemt niet veel tijd in beslag. Hij moet alleen wel even rusten in de koelkast. Perfect als dessert of alleen voor bezoek of zelfs een verjaardag. Mijn versie is simpel versierd maar je kunt de taart makkelijk feestelijker maken met alle extraatjes die je kunt bedenken.

Kooktijd

20min bereiding, minstens 4u opstijven in de koelkast

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 180gr notenmengeling (de mijne had amandelnoten, cashewnoten, hazelnoten en rozijnen)

  • 30gr margarine

Voor de vulling:

  • 400ml kokosyoghurt (bv. van Abbot Kinney’s)

  • 400gr veganistische cream cheese (bv. van Violife)

  • 40gr zoetstof (zoals Stevia)

  • 250gr aardbeien

  • 5cl kokosmelk

  • 8gr agar agar

  • 20gr veganistische zwarte chocolade

Recept

  1. Mix de notenmengeling fijn in een blender. Houd zo’n 2 eetlepels hiervan apart voor de versiering op het einde.

  2. Smelt de margarine en meng deze met de rest van de notenkruimels. Giet dit in de bodem van de taartvorm en druk het plat met je handen. Zo vormt dit de bodem van de taart.

  3. Gebruik de blender nu om de aardbeien te pureren. Doe deze vervolgens in een kleine kookpot samen met de kokosmelk. Voeg de agar agar toe en zet op een laag vuur. Dit moet heel even koken (wel goed roeren) en mag dan terug van het vuur af.

  4. Meng in een grote kom de veganistische cream cheese, kokosyoghurt, zoetstof en aardbeienpuree tot een gladde taartvulling.

  5. Giet dit mengsel gelijkmatig in de taartvorm.

  6. Hak de chocolade fijn en meng deze met de notenkruimels die je eerder apart bewaarde. Gebruik dit om de randen van de taart te versieren.

  7. Zet de taart minstens 4u in de koelkast om op te stijven. Daarna kun je ze makkelijk snijden, serveren én eten.

———

Maak jij deze vegan kaastaart thuis klaar? Laat het me weten en stuur een foto op sociale media @spoonsandbrushes.

6 cadeau's die je papa én de planeet gelukkig maken

6 cadeau's die je papa én de planeet gelukkig maken