6 cadeau's die je papa én de planeet gelukkig maken

6 cadeau's die je papa én de planeet gelukkig maken

Het is bijna Vaderdag. Dan wil je natuurlijk je papa in de watten leggen. Maar waarom alleen je papa blij maken? Er zijn zo veel cadeau’s die ook goed zijn voor de aarde. Ontdek mijn favorieten hieronder.

Een uurwerk van Aarni

De uurwerken van Aarni worden gemaakt van hout, wat ze een mooie look geeft. Het merk zorgt ervoor dat al het gebruikte hout gecertificeerd is en er dus niet aan ontbossing wordt gedaan. Ook de andere onderdelen van de uurwerken worden met duurzame materialen vervaardigd.

Een koffiebeker van Zuperzozial

Deze handige koffiebeker van Zuperzozial is een lifesaver voor elke coffee addict. De koffiebeker is voor 70% - 80% gemaakt van plantaardige materialen (zoals bamboe en mais) en vervangt honderden wegwerpbekers. Bovendien kan hij zo in de vaatwas, phew!

Een pull van Twothirds

Twothirds maakt kleding van duurzame materialen zoals bio-katoen, hennep en wol. Dat wordt aangevuld met gerecycleerd polyester en draad die deels gemaakt wordt van algen (ja, uit de zee). Mooi, fair én ecologisch, deze pull.

Pas op: sommige items kun je enkel via pre-order bestellen. Deze worden pas geproduceerd wanneer jij ze bestelt en dat kan tot 12 weken duren. Die zijn er dus niet op tijd voor Vaderdag.

Een zonnebril van Sea2see

De zonnebrillen van Sea2see worden volledig handgemaakt van afval uit de oceanen. Oude visnetten die normaal vaak in zee belanden? Sea2see verzamelt dit en ander plastic afval in containers en maakt er brillen en zonnebrillen van. Zo kan je papa van de zon genieten met een mooie zonnebril én een leuk verhaal.

Een rugzak van Sandqvist

Sandqvist (zeg dat 3x snel na elkaar) zet sterk in op duurzaamheid. De rugtassen, schoudertassen en handtassen worden gemaakt met bio-katoen en gerecycleerde materialen. Ook heel leuk: ze recycleren hun eigen oude tassen en maken er gewoon nieuwe van die je terug kunt kopen in de “Reparied Collection”. Deze rugzakken passen dus heel mooi op de rug van je papa.

Een ervaring

Weinig papa’s zullen me hier tegenspreken. Een ervaring is altijd een goed cadeau. Vaderdag is de perfecte dag om nog wat extra tijd samen door te brengen. Een lekker etentje in een lokaal restaurant, zelf zijn favoriete gerecht voor hem klaarmaken, een avontuurlijke uitstap naar de Ardennen, het zijn allemaal leuke manieren om hem in de watten te leggen.

———

Wat zijn jouw plannen voor Vaderdag? Laat het me weten in de comments!

Vegan kaastaart met aardbeien

Vegan kaastaart met aardbeien

Deze 6 apps en websites helpen je om duurzamer te leven

Deze 6 apps en websites helpen je om duurzamer te leven