Pasta primavera met tofu

Pasta primavera met tofu

Toen ik mijn vriend vroeg welke van mijn kooksels hij het beste vond, antwoordde hij enthousiast “pasta primavera”. Dit wordt dus het eerste pastagerecht dat ik met jullie deel.

Pasta primavera is niet zomaar genoemd naar de lente. Dit pastagerecht zit vol heerlijke lentegroenten. Seizoensgebonden koken is fantastisch met een recept als dit. Bovendien is het ook nog veganistisch! En euh.. pasta is altijd welkom, toch?

Kooktijd

25min

Ingrediënten

Voor 4 porties:

  • 400gr (glutenvrije) pasta

  • 1 stronk broccoli

  • 50gr bieslook

  • 8 asperges

  • 1 courgette

  • olijfolie

  • peper

  • zout

Recept

  1. Snij de courgette, asperges, broccoli en tofu. Zorg dat ze allemaal ongeveer even groot zijn en klein genoeg om zo te kunnen opeten zonder mes.

  2. Kook de courgettes zo’n 10min voor in licht gezouten water.

  3. Stoof de groenten en tofu met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. Mix de bieslook in een blender met een beetje olijfolie tot een saus die er uitziet als pesto.

  5. Kook de pasta al dente.

  6. Meng de bieslooksaus met de pasta.

  7. Serveer de pasta in een diep bord met de groentjes erbovenop.

Duurzaam leven: met vallen en opstaan

Duurzaam leven: met vallen en opstaan

Hoe en waarom we insecten moeten redden

Hoe en waarom we insecten moeten redden