Mijn favoriete dierenproefvrije producten

Mijn favoriete dierenproefvrije producten

Wie mijn blog al een tijdje volgt, weet dat ik al zo’n 2 jaar enkel nog kies voor schoonheidsproducten van merken die niet op dieren testen. Dat betekende in het begin een stevige zoektocht om mijn oude favorieten te vervangen door nieuwe, ethische alternatieven. Na veel proberen en opzoeken, heb ik nieuwe holy grails die ik graag met jullie wil delen.

Huid- en haarverzorging

Strawberry shampoo & conditioner van The Body Shop

Deze veganistische en siliconenvrije shampoo en conditioner hebben beide een heerlijke, zoete geur. Vroeger betekende lang haar voor mij sowieso dat het vreselijk zou stroppen. Dankzij dit duo is mijn haar zacht en verzorgd en heb ik voor het eerst in jaren terug lang haar.

Little Pot Of Energy bodylotion van Lush

Deze bodylotion is niet alleen veganistisch maar ook nog eens verpakkingsvrij. Ik ontdekte dit product bij mijn laatste bezoek aan de winkel en was meteen verliefd. Je wrijft de bodylotion met frisse citrusgeur gewoon over je huid om een laagje hydraterende sheaboter achter te laten.

Hamalayan Charcoal gezichtsmasker van The Body Shop

Over dit kleimasker kan ik niet lovend genoeg zijn. Ik worstel al jaren met puistjes en naast de tea tree producten van The Body Shop is dit echt een lifesaver. Dit veganistische gezichtsmasker heeft heel snel effect. Bijna meteen na gebruik merk ik dat mijn huid gezonder aanvoelt en onzuiverheden verzorgd zijn. Ik gebruik het masker zo’n 2x per week.

Make-up

Meet Matt(e) oogschaduwpallet van The Balm

Ook The Balm werkt volledig dierenproefvrij, al zouden ze daar best wat meer over mogen communiceren. Meet Matte(e) met 6 neutrale tinten is al jaren mijn go-to oogschaduwpallet. Het bevat een goede mix van lichte, donkere, matte en glitterende oogschaduwtinten.

Soft Matte liquid lipstick van NYX

Lipstick kan ik echt blijven kopen. Daarom kies ik al een hele tijd steevast voor de vegetarische liquid lipstick van NYX. Deze blijven urenlang mooi zitten, ook wanneer ik eet of drink. Fantastisch! Ik ben het meest verliefd op de rode kleuren maar heb ook roze, peach en paars in mijn collectie.

——

Wil je meer te weten komen over dierenproefvrije schoonheidsproducten? Ik raad je aan om een kijkje te nemen op de blog https://www.crueltyfreekitty.com. Daar staat heel veel nuttige informatie om de sprong te wagen. Zelf check ik deze website ook steevast voor ik een nieuw product probeer.

Als jij nog meer dierenproefvrije producten kent of je wilt nog meer aanbevelingen, laat het me weten in de comments hieronder!

3 tips voor groen in huis

3 tips voor groen in huis