Level Up: Hasselback aardappelen

aardappelen

aardappelen

De aardappel is de basis van veel lekkere gerechten maar kan ook heel saai zijn. Zin om eens iets anders te proberen en de gewone aardappel net dat beetje specialer en lekkerder te maken? Probeer dan eens deze Hasselback aardappelen uit de oven. Deze Zweedse uitvinding geeft je lekkere, krokante aardappelschijfjes met een zachte bodem.

Simpele ingrediënten net dat beetje extra geven, dat is wat ik doe in Level Up blogposts zoals deze.

Ingrediënten

  • aardappelen
  • parmezaanse kaas (of veganistische / lactosevrije kaas)
  • paprikapoeder
  • rozemarijn
  • peper
  • zout
  • margarine

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de aardappelen. Snij sneetjes van enkele millimeters breed. Zorg ervoor dat je niet volledig door de aardappel snijdt, de bodem moet de aardappel samen houden.
  3. Leg de aardappelen in een met margarine bestrijkte ovenschotel. Doe ook een beetje margarine op elke aardappel.
  4. Kruid de aardappelen met peper, zout, paprikapoeder en rozemarijn.
  5. Zet de schotel in de oven voor 35 min.
  6. Haal de schotel uit de oven en rasp parmezaanse kaas over de aardappelen.
  7. Zet de aardappelen nog 10 min in de oven op de grillstand.
  8. Klaar!

Probeer jij dit recept? Deel het dan met mij via…

No Comments Yet

Leave a Reply