Risotto met geroosterde pompoen en feta

Het is herfst en dat betekent we overal pompoenen zien. En dat vind ik helemaal niet erg! Ze zijn niet alleen leuke decoratie maar ook superlekker. Ik ging dus snel aan de slag met de eerste pompoenen uit de winkel. Het resultaat? Romige, rijke risotto met geroosterde pompoen en feta. Al zeg ik het zelf, dit is echt een goed recept. De feta biedt een superlekker contrast met het zoete van de pompoen dus de verschillende smaken werken perfect samen. Wanneer je dit op tafel zet, zou het bord zo uit een chique restaurant kunnen komen. Toch is deze pompoenrisotto echt makkelijk om klaar te maken.

Dit recept is van nature glutenvrij en vegetarisch. Als je, zoals ik, lactosevrije feta gebruikt, is het ook nog eens lactosevrij. Eet je liever veganistisch? Dan laat je de feta er gewoon uit en geniet je volop van de lekkere smaak van pompoen.

pompoen risotto

pompoen risotto

pompoen risottopompoen risotto

  • 4 porties
  • 45min
  • glutenvrij, vegetarisch
  • kan ook lactosevrij (met lactosevrije feta), vegan (zonder feta)

Ingrediënten

  • een kleine pompoen van ongeveer 1kg (met schil)
  • 100g boter
  • 400g risottorijst
  • 1l water
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • peper
  • 150g feta

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de pompoen in 8 gelijke delen. Gebruik een groot mes en wees voorzichtig want de schil van een pompoen is heel stevig.
  3. Kruid de pompoen met een beetje peper en zout en plaats in de oven op bakpapier voor zo’n 22min.
  4. Smelt intussen de boter in een wokpan of een grote kookpot.
  5. Voeg de risottorijst toe en roer tot de korrels glazig zijn. Dit duurt maar enkele minuten.
  6. Voeg de helft van het water toe en een half blokje groentebouillon.
  7. Blijf roeren tot al het vocht is opgenomen. Voeg daarna nog wat extra water toe en roer tot het vocht is opgenomen. Blijf dit herhalen totdat je 1l water hebt toegevoegd.
  8. Haal na 22 minuten de pompoen uit de oven. Zet de oven uit maar leg er de feta in zodat deze kan opwarmen.
  9. Haal de schil van de stukken pompoen. Dit zou nu heel vlot moeten gaan.
  10. Pureer 3/4 van de pompoen en meng deze door de risotto.
  11. Snij de rest van de pompoen in blokjes. Snij ook de feta in kleine blokjes.
  12. Serveer de risotto in een diep bord en werk af met enkele blokjes pompoen en feta en versgemalen peper.
  13. Klaar!

Probeer jij dit recept? Deel het dan met mij via…

No Comments Yet

Leave a Reply