Heerlijke vegan chocoladefudge

Als je me op Facebook volgt, weet je dat het gisteren internationale chocoladedag was. Dat moet natuurlijk gevierd worden met een lekker chocoladerecept. Deze fudge is ideaal voor al wie houdt van de heerlijke smaak van chocolade. Bovendien is deze chocoladefudge vegan en bevat het recept geen toegevoegde suikers. Alle sweetness komt dus van de natuurlijke ingrediënten. Alsof dat nog geen redenen genoeg zijn om dit klaar te maken, heb je hiervoor ook nog eens geen oven nodig. Lekker makkelijk dus!

Ik deelde de chocoladefudge uit en de reacties waren superenthousiast. Ik was zelf verrast over hoe smeuïg en rijk dit smaakt. Deze fudge kun je enkele dagen in de koelkast bewaren (als alles niet meteen opgegeten wordt).

chocolade fudge

chocolade fudge

chocolade fudge

  • 12 porties
  • 25min bereidingstijd, 1u in de koelkast
  • veganistisch, glutenvrij, lactosevrij

Ingrediënten

  • 100g kokosolie + 1/2 theelepel kokosolie
  • een handvol amandelnoten
  • 100g zwarte chocolade
  • 5el cacaopoeder
  • 200g ontpitte, gedroogde dadels
  • 150g cashewnoten

Benodigdheden

  • Een kleine ovenschaal (+- 20cm x 20cm)
  • Een blender
  • Een stenen of glazen kommetje
  • Bakpapier

chocolade fudgeAan de slag

  1. Laat de cashewnoten een uurtje weken in water.
  2. Smelt 100g kokosolie in de microgolfoven of in een pannetje op het vuur. Eens de olie gesmolten is, laat je die eerst enkele minuten afkoelen voor de volgende stap want dit is héét.
  3. Doe de cashewnoten (zonder het water), het cacaopoeder, de dadels en de kokosolie in een blender. Mix tot je een min of meer egaal mengsel hebt. Tussendoor moet je waarschijnlijk enkele keren roeren met een vork of kleine lepel zodat alles goed gemixt wordt.
  4. Meng het mengsel indien nodig nog even met een spatel in een kom. Als je merkt dat er te veel olie is, giet je die gewoon weg.
  5. Leg wat bakpapier in de ovenschaal. Op die manier kun je de fudge er later makkelijk uithalen.
  6. Doe het mengsel in de ovenschaal. Zorg dat het overal ongeveer even dik is.
  7. Laat even rusten in de koelkast.
  8. Breek de chocolade in stukjes en smelt in de microgolfoven of au bain marie met een halve theelepel kokosolie.
  9. Giet de gesmolten chocolade over de fudge in de ovenschaal.
  10. Werk af met enkele amandelnoten.
  11. Laat enkele uren rusten in de koelkast.
  12. Haal de fudge uit de ovenschaal en snij in stukjes.
  13. Klaar!

Probeer jij dit recept? Deel het dan met mij via…

No Comments Yet

Leave a Reply