Gevulde courgettes met rijst en quorngehakt

Courgettes zijn lekker, gezond en een echte zomergroente. De ronde variant is in mijn ogen gemaakt om op te vullen met lekkere smaken.

Ik vulde de courgettes met rijst, quorn en geroosterde pijnboompitten. De oven in en hop, een makkelijke en heerlijke maaltijd!

  • 2 personen
  • 20 min bereidingstijd + 25min in de oven
  • vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij

Ingrediënten

  • 4 ronde courgettes
  • 125g jasmijnrijst
  • 50g pijnboompitten
  • 200g quorngehakt
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • peper
  • zout
  • paprikapoeder
  • gedroogde bieslook
  • oregano
  • olijfolie
  • ovenschotel

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij het bovenste van de courgettes en hol ze uit. Zorg dat de rand niet te dun wordt. Gooi niks weg, we gebruiken het binnenste van de courgette later. Nothing goes to waste!
  3. Doe een beetje olijfolie in een ovenschotel en op de rand van de courgettes en zet deze 18min in de oven.
  4. Kook de rijst in water met een half blokje groentebouillon.
  5. Rooster intussen de pijnboompitten op een droge pan zonder olijfolie of boter. Hou ze goed in de gaten en haal de pan van het vuur wanneer de pitjes lekker ruiken en een goudbruine kleur hebben. Doe de pijnboompitten in een kommetje.
  6. Snij het binnenste van de courgette dat je eerder uitholde in kleine stukjes.
  7. Gebruik de zelfde pan als eerder (hoera, minder afwas) om eerst het quorngehakt en dan de courgettestukjes enkele minuten te garen.
  8. Meng de rijst, het quorngehakt, de courgettestukjes en de pijnboompitten samen met een beetje bieslook, paprikapoeder, oregano, peper en zout.
  9. Vul de courgettes met de rijstvulling en plaats ze met een beetje olijfolie in de ovenschotel. Als niet alle vulling in de courgettes past, serveer je deze gewoon later apart.
  10. Zet in de oven voor 8-10 minuten.
  11. Klaar!

 

Probeer jij dit recept? Deel het dan met mij via…

No Comments Yet

Leave a Reply