Loaded nachos ovenschotel

Toen ik onlangs een spelletjesavond organiseerde en voorstelde dat ik ook eten zou voorzien, stelde al snel iemand voor dat ik nachos zou maken. Zo gezegd, zo gedaan: die avond stond er een warme ovenschaal met nachos op tafel. Deze ovenschotel serveerde ik met nog enkele kleine hapjes zodat niemand met honger naar huis zou gaan. Ik koos voor tomaat met mozzarella, zoutchips en vegetarische worstjes.

Wanneer je aan loaded nachos denkt, denk je waarschijnlijk aan kaas, bonen, vlees en pepers. Dat zijn net stuk voor stuk dingen waar ik niet zo goed mee om kan. Daarom bedacht ik mijn eigen, lichter verteerbare en vegetarische alternatief. En euh, mijn gasten hadden geen klachten en aten de hele schotel nachos al snel helemaal leeg. Overheerlijk dus en daarom deel ik dit recept graag met jullie!

loaded nachos

loaded nachos

 15min

 4 personen

 glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch

Ingrediënten

 • 1 zak glutenvrije nachos (nachos gemaakt van 100% maïsbloem zijn lekker)
 • 200g lactosevrije geraspte kaas (ik gebruikte kaas van Dilea).
 • 2 tomaten
 • 1 avocado
 • 200g quorngehakt
 • 1/4 limoen
 • paprikakruiden
 • zout
 • peper
 • olijfolie
 • 1 grote ovenschotel
 • 1 pan

Dit kun je ook nog toevoegen:

 • 1/2 rode paprika
 • maïs

Aan de slag

 1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
 2. Haal de sappige zaadjes uit de tomaten en snij ze in kleine stukjes.
 3. Snij de avocado doormidden en verwijder de pit en schil. Plet het vruchtvlees met een vork maar maak er geen puree van. Voeg een beetje zout, peper en limoensap toe.
 4. Bak het vegetarische gehakt in een pan met een beetje olijfolie. (Als je ook paprika toevoegt, snij je deze in kleine stukjes en gaar je die samen met het gehakt op de pan)
 5. Vul de bodem van de ovenschotel met de helft van de nachos. Strooi daar de helft van de geraspte kaas bovenop. Kruid met een beetje paprikapoeder.
 6. Maak een nieuwe laag met de rest van de nachos. Strooi daarop de rest van de kaas, het quorngehakt, de tomaatblokjes en avocado. (Hier kun je ook de maïs en paprika toevoegen.) Werk af met een beetje zout, peper en paprikapoeder.
 7. Zet 5-10 minuten in de oven op grillstand tot de kaas gesmolten is.
 8. Serveer warm. Klaar!

loaded nachos

Probeer jij dit recept? Deel het dan met mij via…

No Comments Yet

Leave a Reply