Life update + apartment tour!

Na veel dozen sleuren, heffen, inpakken en dan weer uitpakken, is het zover: ik ben samen met mijn vriend verhuisd naar ons appartement, hoera! Ik keek al weken uit naar deze nieuwe stap dus ik ben heel blij dat het eindelijk zover is.

Het appartement is nog niet helemaal af. Hier en daar wil ik nog leuke diy-projectjes doen (hou de blog dus in de gaten!). Toch geef ik jullie nu al een kleine hometour!

apartment tour

Inkom

In de inkom kun je onmiddellijk je jas en schoenen opbergen. Zo hoef je niet eerst het hele appartement door te lopen met vuile schoenen. Ik ben als de dood dat we de parketvloer vuil zouden maken (help!). De kastjes zijn handig om kleine dingen in op te bergen.

Eetkamer & keuken

De keuken en ‘eetkamer’ zijn klein maar eigenlijk groot genoeg voor ons tweetjes. De vorige eigenaars zetten twee barstoelen aan de keukentoog. Hun eettafel stond dan ook waar onze woonkamer is. Omdat wij de woonkamer graag ruim wilden maken, kozen we ervoor om de eettafel tegen de keukentoog te zetten en dat werkt eigenlijk perfect. Dit is een uitvouwbare keukentafel zodat we die kunnen groter maken als we bezoek hebben. De stoelen hadden oorspronkelijk ijzeren poten maar die verfde ik wit met een spuitbus zodat ze beter bij de tafel zouden passen.

De keuken is modern en helemaal ingericht, daar was dus weinig werk aan. Het enige nadeel is dat de kasten vrij hoog zijn voor mij. Ik ben namelijk nogal aan de kleine kant, haha. We kochten dus een trapje zodat ik ook makkelijk aan de hogere schappen kan.

Naast de keuken is een kleine berging waar plaats is voor een wasmachine, droogkast en enkele legplankjes.

apartment tour

Woonkamer

Mijn vriend en ik wilden graag een gezellige en ruime woonkamer. Toen ik het appartement voor het eerst zag was ik helemaal fan van de grote schuiframen die veel licht binnenlaten. De zetel en het televisiemeubel konden we overnemen van een familielid, wat ons veel geld bespaarde. Het cozy tapijt, de parketvloer, de simpele salontafel en het ijzeren rek passen mooi in het plaatje. Met gezellige elementen zoals de lampjes, decoraties en de grote huisplant maakten we de kamer helemaal af. Het schilderij boven de plant maakte ik trouwens zelf. Ik ben best wel trots op mezelf hiervoor!

apartment tour apartment tour

apartment tour apartment tour

Slaapkamer

Ook de slaapkamer wordt verlicht door twee grote schuiframen waarlangs je naar het terras kunt. Het bed en de kleerkast komen van mijn vriend dus veel aankopen moesten we voor deze kamer niet meer doen. In de toekomst wil ik de slaapkamer wat gezelliger inrichten met decoratie aan de muur en sfeerlichtjes. Misschien krijgen jullie dan ook eens foto’s van deze kamer te zien.

Badkamer

Ook de badkamer werd enkele jaren geleden gerenoveerd en is dus tip top in orde. Met enkele kleine toevoegingen was deze kamer helemaal af. Ik wilde eigenlijk graag een plant in de badkamer maar dat lijkt me niet zo handig aangezien deze kamer geen natuurlijk licht krijgt. Misschien is een nepplant of een andere vorm van decoratie de oplossing. Hebben jullie een idee? Laat het me dan zeker weten in de comments!

apartment tour

Terras

Het terras is op dit moment nog vrij leeg. Een tafeltje waar we vouwstoelen kunnen aanzetten is er wel al. Ik zou het terras graag vullen met bloemen en een moestuintje. Dit wordt waarschijnlijk het eerstvolgende project waar ik mijn schouders onder zal zetten. Vergeet me niet op Facebook te volgen zodat je de blogposts hierover binnenkort niet mist!

Tot zover deze rondleiding doorheen mijn appartement! Doorheen de komende weken kunnen jullie zeker nog rekenen op enkele blogposts over interieur en diy want ik heb nog heel wat plannen.

apartment tour apartment tour

Deel jouw tips met mij in de comments!
Voor nog meer foto’s, blogposts en tips: volg mij op Facebook en Instagram.

 

4 Comments
  1. Het schilderij boven de plant is niet zichtbaar op de foto’s. Post je daar nog een aparte foto van? 😊

Leave a Reply

%d bloggers like this: