Crumble met bosvruchten

Fruitcrumble is een klassiek en superlekker dessert. Het is heel makkelijk om klaar te maken en je kan het bovendien aanpassen aan jouw favoriete fruit. Perzik, appel, kersen, rabarber, het werk allemaal. Zo maak je fruitcrumble elke keer net een beetje anders.

Hier deel ik een recept met jullie voor een crumble met frambozen, blauwe bessen en aardbeien want ik hou van bosvruchten op zonnige dagen!

rood fruit crumble

 20min + 30min in oven

 4 porties

 glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch

Ingrediënten

  • 100g (glutenvrije) havermout
  • 50g (glutenvrije) bloem
  • 200g frambozen
  • 250g aardbeien
  • 200g blauwe bessen
  • 5g zoetstof / 10g kristalsuiker
  • 10g bruine suiker
  • 50g (plantaardige) boter
  • bakvorm van ongeveer 20cmx20cm

rood fruit crumble

Aan de slag

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was het fruit en laat het goed drogen.
  • Snij de aardbeien in vier.
  • Doe al het fruit samen in een kom. Meng de zoetstof of suiker erdoor.
  • Snij de koude boter in kleine blokjes van ongeveer een centimeter. Doe die samen met de havermout in een grote kom. Meng de twee samen met een vork. De bedoeling is om een losse, kruimelige textuur te krijgen.
  • Voeg de bloem toe en meng nog een minuutje verder met je handen. Doe dit niet te lang zodat de boter niet begint te smelten.

rood fruit crumble

  • Gebruik een beetje boter om een bakvorm in te wrijven. Doe het fruitmengsel in de bodem van de bakvorm. Daar bovenop komt het crumblemengsel. Strooi een beetje bruine suiker om af te werken.

rood fruit crumble

  • Zet in de oven voor ongeveer 30min. De laatste 2 minuten kun je de ovenschaal helemaal bovenaan in de oven zetten voor een goudbruine crumble.
  • Serveer in kommetjes. Klaar!

rood fruit crumble

Smakelijk! Als jij deze crumble uitprobeert, laat het me dan zeker weten in de comments of op Facebook en Instagram.

No Comments Yet

Leave a Reply