16 last-minute ideeën voor Moederdag

Komend weekend is het Moederdag. Ofwel denk je nu “ja, natuurlijk” ofwel voel je een lichte paniekaanval en denk je “shit”. Als jij nog geen cadeau of plannen hebt, help ik je uit de nood! Hier zijn 16 dingen die jij last-minute kan doen of kopen om je mama letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes te zetten.

Iets doen

 1. Geef je mama al je aandacht. Mama’s genieten van samen zijn, ook als het geen spectaculaire uitstap is. Zeker als je intussen niet meer thuis woont. Ga bijvoorbeeld samen naar de film en ga erna nog iets drinken.
 2. Verwen je mama met een ontbijt op bed. Het lijkt cliché maar wie wilt nu geen versgeperst sinaasappelsap en croissants op z’n schoot bediend krijgen?
 3. Samen brunchen. Als je niet graag vroeg opstaat en je mama ook wel eens wat langer wilt blijven liggen kan je in plaats van een ontbijt kiezen voor brunch. Een tijdje geleden postte ik recepten voor een paasbrunch, die kan je natuurlijk ook perfect klaarmaken voor Moederdag.
 4. Doe een daguitstap. Een verre reis plannen gaat nu niet meer maar een dagje er op uit kan ook heel ontspannend zijn. Houdt je mama van kunst? Ga naar haar favoriete museum. Houdt je mama van winkelen? Spendeer een dagje in de winkelstraten. Kies wat het beste bij jouw mama past.
 5. Beloon je mama voor al die keren dat zij voor jou heeft gekookt. Maak een lekker recept voor haar klaar zodat zij een avondje kan rusten. Tip: check de recepten hier op Spoons & Brushes. Ze zijn niet moeilijk, snel klaar en toch heerlijk.
 6. Geen geld voor een dagje wellness? Creëer je eigen verwendag! Koop gezichtsmaskertjes, nagellak en lekkere hapjes. Zorg dat je mama helemaal kan ontspannen en genieten van haar wellness at home.
 7. Zijn er nog kleine kinderen bij je mama thuis? Gun haar dan even rust. Pas op de kindjes en laat je mama genieten van een warm bad met bruisbal en ontspannende muziek.
 8. Geef je mama een zelfgemaakte coupon. Voorbeelden van coupons zijn: 1x de afwas doen, 1x koken, 1x de was ophangen, 1x een klusje doen, 1x ontbijt op bed, enzovoort.
 9. Plan een workshop samen. Dat hoeft niet op Moederdag zelf te zijn, laat haar dan gewoon op het kaartje weten dat ze die datum vrij moet houden. Een workshop knutselen, koken of tuinieren is altijd leuk.
 10. Maak een foto-album van al je favoriete foto’s van je gezin doorheen de jaren. Terugkijken op die mooie familiemomenten is super ontroerend dus je mama zal zeker tranen in de ogen krijgen.
 11. Ga eens samen uit eten. Reserveer in een restaurant waar je mama nog nooit is geweest. Verras haar met lekker eten en misschien ook een glaasje wijn.

Iets kopen

 1. Een filmavondpakket: plan een leuke filmavond bij je thuis en koop alles wat daarbij hoort. Popcorn, chips, een lekker drankje, koekjes, een reep chocolade en een comfortabel dekentje.
 2. Een doos pralines: houdt je mama van chocolade? Koop haar dan een doos lekkere pralines. Een beetje cliché, wel heel lekker!
 3. Een potje bloemen: ik zou je aanraden om bloemetjes in een bloempot te kopen omdat die blijven groeien en niet na enkele dagen in de vuilbak moeten.
 4. Een schoonheidspakket: die kan je kopen in bijvoorbeeld Yves Rocher of The Body Shop.
 5. Koffie of thee: als je mama houdt van koffie of thee kan je haar plezier doen door eens écht goede kwaliteit voor haar te kopen. Ga naar een speciaalzaak en koop een assortiment van koffie of thee dat je mama nog niet heeft geprobeerd.

Succes! Laat me weten hoe jij Moederdag viert in de comments of op Facebook en Instagram.

2 Comments

Leave a Reply

%d bloggers like this: