Recept: heerlijke maaltijdsoep met noedels

Enkele weken geleden maakte ik maaltijdsoep met noedels voor mijn ouders en zus en de reacties waren heel positief. Mijn zus zei dat ik dit echt op mijn blog moest delen. Dat doe ik dus vandaag!

Deze vegetarische noedelsoep is makkelijk en snel klaar te maken. Je hebt maar een kom nodig waar je alle ingrediënten een voor een in samenbrengt. Op sommige dagen gaat er niks boven een lekkere maaltijdsoep. Ik herinner me nog dat ik als kind steeds bakken vermicelli in mijn soep goot. Tot op vandaag hou ik van soep met noedels. Het enige verschil is dat ik de soep intussen zelf klaarmaak.

Genoeg gepraat, tijd om te koken!

maaltijdsoep met noedels

 20min

 4 porties

 glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch

Ingrediënten:

  • 150g rijstnoedels / rijstvermicelli
  • een handvol koriander (als je geen koriander lust, laat je die er gewoon uit)
  • 1,5 blokje groentebouillon
  • 125g sojascheuten
  • 1 krop paksoi
  • 1 grote wortel
  • 60g cashewnoten
  • 2l water

maaltijdsoep met noedels

Aan de slag:

  • Breng het water aan de kook in een grote kom. Voeg er de groentebouillon en cashewnoten aan toe.
  • Snij de wortel in dunne schijfjes en voeg ze toe aan het water.
  • Snij het witte deel van de paksoi in blokjes en het groene deel in reepjes.
  • Van zodra de wortelschijfjes iets zachter worden (nog niet helemaal gaar maar niet meer rauw), voeg je er de sojascheuten en paksoi aan toe. Dit duurt 5-10min.
  • Laat nog 5 minuten verder koken. Voeg er dan de rijstnoedels aan toe. Laat verder koken afhankelijk van de instructies van jouw rijstnoedels.
  • Dien op in kommetjes en zorg dat iedereen ongeveer even veel groenten en noedels heeft.
  • Klaar!

maaltijdsoep met noedels

Smakelijk! Als jij dit recept uitprobeert, laat het me dan zeker weten in de comments of op Facebook en Instagram.

No Comments Yet

Leave a Reply