2 dagen in Rotterdam

Vorige week trok ik er samen met mijn ouders en zus twee dagen tussenuit. Bestemming: Rotterdam. Met de auto ben je er in minder dan twee uur dus het is de ideale, korte citytrip. Twee dagen lang verkenden we wat de stad te bieden heeft. Ik ontdekte veel lekker eten en mooie architectuur. Hieronder lees je daarover meer.

Eten

We kwam rond de middag aan in Rotterdam. Hoog tijd om te lunchen dus! Ik had op voorhand een adresje opgezocht waar we gluten -en lactosevrij zouden kunnen eten. Zo ontdekte ik Baker & Moore. Daar kan je salades, broodjes en nog veel meer eten en er zijn vele gluten -en lactosevrije opties. Je kiest voor een suggestie of stelt zelf jouw salade of broodje samen. Daarna aten we mini-cheesecakes die ook superlekker waren.

Rotterdam
Rotterdam RotterdamRotterdam

Op de tweede dag bezochten we de markthal. Daar vind je een heleboel eetstandjes bij elkaar. Je kan er een lekkere snack eten of boodschappen inslaan. Ze verkopen er alles wat je je maar kan inbeelden. Het plafond is prachtige versierd met geschilderde bloemen. Jammer genoeg is mijn camera niet fancy genoeg om de schoonheid daarvan op foto vast te leggen. De markthal moet je dus zeker zelf bezoeken.

Rotterdam Rotterdam

Architectuur

Rotterdam

Ik werd helemaal verliefd op de moderne architectuur in Rotterdam. Dit gebouw aan de Erasmusbrug is mijn favoriet. Het lijkt wel alsof de bovenste delen van de torens niet helemaal juist op de onderste delen staan. Ik ben niet zo goed in het omschrijven van architectuur, oke? Op de foto kan je zien hoe mooi en speciaal het gebouw is.  Rotterdam

Dit kunstwerk lijkt 2D te zijn maar is eigenlijk gewoon 3D. Het brengt kleur tussen de grijs-zilveren gebouwen.

Rotterdam Rotterdam

Je kan Rotterdam niet bezoeken zonder de kubuswoningen te gaan bekijken. Ik was echt onder de indruk van hoe speciaal deze kleine appartementen zijn. Het zijn vele gele kubussen die schijnbaar willekeurig tegen elkaar aanleunen. Vanbinnen is zo’n kubuswoning trouwens ruimer dan je zou denken.

Rotterdam

Kunst?

Rotterdam

In Museum Boijmans Van Beuningen bezochten we een surrealistische kunsttentoonstelling. Eerlijk gezegd: surrealistische kunst is niet zo mijn ding. Ik was dan ook het meest gefascineerd door de vestiaire. Daar kon je aan een touw trekken om een kleerhanger naar beneden te brengen. Daar hing je je jas aan om dan de kleerhanger met het touw weer naar boven te brengen. Het leek wel een boom van jassen. Echt heel origineel.

Nog meer foto’s

Rotterdam
Rotterdam

RotterdamRotterdam

 

No Comments Yet

Leave a Reply