Kleurrijke paasbrunch

paasbrunch

Er is geen betere manier om een vrije dag te starten dan met een lekkere brunch. Om Pasen te vieren geniet je van fruitig gebak, rijke chocoladepudding, hartige toast en zelfgemaakte limonade. Deze kleurrijke brunch is voedzaam, gezond en superlekker (en niet alleen op Pasen).

De mini-bosvruchtentaartjes maak je makkelijk de dag vooraf en ook de chocolade-chiapudding kan een nachtje in de koelkast wachten. Zo hoef je je ‘s morgens niet druk te maken en heb je snel een uitgebreide brunch.

Check zeker ook eens mijn yoghurtparfait. Die past ook perfect bij een brunch of ontbijt.

paasbrunch paasbrunch paasbrunch

Mini-bosvruchtentaartjes

 15min + 25min baktijd

 4 porties

 glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch

Ingrediënten:
  • 220g fruit: aardbeien, blauwe bessen en frambozen
  • 1 vel kant-en-klaar (glutenvrij) taartdeeg
  • 10g suiker of 5g zoetstof (ik gebruikte Tagatesse)
  • 1 eigeel
  • een beetje amandelmelk

paasbrunch bosvruchtentaart

Aan de slag:
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Snijd de aardbeien in kleine stukjes. Meng ze in een kom samen met de frambozen, blauwe bessen en de zoetstof of suiker.
  • Duw met een kommetje 4 cirkels uit het vel deeg.

paasbrunch bosvruchtentaart

  • Leg een vierde van het fruit in het midden van elke cirkel. Probeer niet te veel sap mee te scheppen.
  • Duw de randjes van het deeg omhoog en duw er met je vingers voorzichtig plooitjes in. Vouw de plooitjes een beetje over het fruit.

paasbrunch bosvruchten taart

  • Meng in een klein kommetje het eigeel met een klein beetje amandelmelk. Borstel dit over het deeg.
  • Laat de taartjes op bakpapier 25min in de oven bakken tot het deeg goudbruin is.
  • Klaar! Als je ze de dag voordien klaarmaakt, bewaar je ze intussen best in de frigo.

Chocolade-chiapudding

 10min + minstens 2u in de koelkast

 4 porties

 glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch

INGREDIËNTEN:
  • 250ml amandelmelk
  • 20g cacaopoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 65g chiazaadjes
  • enkele stukken chocolade (ik gebruikte lactosevrije melkchocolade)

paasbrunch chiapudding

AAN DE SLAG:
  • Meng in een kom de amandelmelk met het cacaopoeder en de vanillesuiker. Zorg dat er geen klontertjes achterblijven. Indien nodig kan je het mengsel eens door een zeef gieten.
  • Voeg de chiazaadjes toe en roer enkele minuten om alles goed te mengen.
  • Dek de kom af en zet in de frigo voor minstens 2u of de hele nacht.
  • Schraap met een mes of rasp schilfers van de reep chocolade.
  • Schep de pudding in kleine kommetjes en werk af met de chocoladeschilfers.
  • Klaar!

Toast met kerstomaatjes, avocado en spiegeleitje

 20min

 4 porties

 glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch

INGREDIËNTEN:
  • 200g kerstomaatjes
  • 2 avocado’s
  • 4 eieren
  • toastbrood (ik gebruikte glutenvrij, bruin toastbrood)
  • peper & zout

paasbrunch toast

AAN DE SLAG:
  • Toast het brood in een broodrooster.
  • Bak op een pan 4 spiegeleitjes.
  • Snijd de kerstomaatjes in vier.
  • Haal de pit uit de avocado, schil hem en plet het vruchtvlees. Voeg een beetje peper en zout toe. Om de avocado mooi groen te houden kan je ook een heel klein beetje citroensap toevoegen.
  • Smeer de avocado op de toast. Leg er de kerstomaatjes op en werk af met een spiegeleitje. Kruid bij met peper en zout.
  • Klaar!

Granaatappellimonade

 10min

 6 glazen

 glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch, alcoholvrij

INGREDIËNTEN:
  • 0,5l spuitwater
  • 0,5l granaatappelsap
  • 1 citroen
  • 2 limoenen

paasbrunch limonade

AAN DE SLAG:
  • Pers een halve citroen.
  • Meng in een grote kan het spuitwater met het granaatappelsap en citroensap.
  • Snijd de andere helft van de citroen en limoenen in schijfjes. Verdeel ze over elk glas limonade.
  • Klaar!

Smakelijk en een prettig Pasen! Als jij deze recepten uitprobeert, laat het me dan zeker weten in de comments of op Facebook en Instagram.

1 Comment

Leave a Reply