Mijn 8 must-have apps

Uit de miljoenen apps die er bestaan, is het soms moeilijk kiezen welke jij nodig hebt. Daarom vertel ik jou over mijn 8 favoriete apps. De meest voor de hand liggende apps zoals Messenger of Instagram heb ik er niet bijgezet want die ken je natuurlijk al.

Ik heb al deze apps op mijn gsm en gebruik ze al weken of maanden. Daardoor weet ik intussen dat ze echt top zijn. Ik beoordeel een app op basis van handigheid, gebruiksgemak en design. Een app die er mooi uitziet krijgt van mij altijd een extra plus.

Al deze apps zijn trouwens gratis. Bij de meeste kan je tegen betaling nog wat extra features krijgen maar de basisapps zijn al top.

Financieel

Splitwise

splitwise

Splitwise is echt een handige app. Je kan er gemakkelijk je uitgaven mee bijhouden. In de app maak je een groep van jou en je vrienden of je lief en hou je je gezamelijke uitgaven bij. Zo weet je altijd wie jou nog geld verschuldigd is of net omgekeerd. Splitwise is heel gemakkelijk in gebruik en superoverzichtelijk.

Download via Google Play & iTunes.

Winkelen

Stocard

stocard

Met Stocard kan je al je klantenkaarten bijhouden op je gsm. Weg met tientallen kaartjes in je portefeuille dus. Je scant simpelweg de barcode van je klantenkaart in via de app en daarna kan je in de winkel gewoon de digitale klantenkaart tonen. De app toont je ook regelmatig aanbiedingen.

Download via Google Play & iTunes.

Fotografie

Snapseed

snapseed

Meestal gebruik ik enkel Instagram om mijn foto’s te bewerken. Maar als dat niet voldoende is, schakel ik Snapseed in. Je hebt er misschien al van gehoord want het is een populaire app. Met Snapseed kan je je foto’s nog gedetailleerder bewerken. De witbalans wijzigen, een bepaalde kleur feller maken, schaduwen zachter maken: het kan allemaal.

Download via  Google Play & iTunes.

Gezondheid

white noise generator

white noise generator

Ben je net als ik iemand die niet na vijf minuten in slaap valt? Dan is deze app iets voor jou. Je kan er allerlei soorten white noise mee afspelen afhankelijk van wat jou ontspant. Ik hou van het geluid van regen, wind en donder maar er zijn ook natuurgeluiden of het geluid van een trein die langsrijdt. Als een echte DJ mix jij jouw geluiden.

Download via Google Play.

Daylio

daylio

Met Daylio hou je je gemoedstoestand elke dag bij. Door ook aan te duiden wat je die dag hebt gedaan zie je na een tijdje een samenhang tussen de twee. Misschien voel je je wel opvallend vrolijker als je opgeruimd hebt die dag? Of blijkt dat je je helemaal niet zo top voelt als je lang in bed blijft liggen. Ik vind het een handige manier om ‘s avonds eens na te denken over wat ik allemaal gedaan heb en hoe ik me daarbij voel. Het is een soort mindfulness.

Download via Google Play & iTunes.

Spelletjes

Gardenscapes

gardenscapes

Vraag het maar aan mijn vriend: ik ben helemaal verslaafd aan dit spel. De levels lijken een beetje op candycrush maar met de punten die je verdient door die af te werken, kan je je tuin renoveren. De combinatie van de spelletjes met de transformatie van de grote tuin vind ik echt leuk. Hierboven zie je trouwens maar een klein deel van de tuin: er is meer dan genoeg om onder handen te nemen.

Download via Google Play & iTunes.

BBTAN

bbtan

BBtan is ook heel verslavend. Je schiet balletjes naar de blokjes om ze te doen verdwijnen. Bij elke beurt krijg je een balletje bij en worden de blokjes moeilijker om weg te krijgen. De gameplay en het design zijn heel simpel en dat is net wat dit spel zo goed maakt.

Download via Google Play & iTunes.

Nieuws

Flipboard

flipboard

Flipboard is een populaire app om het nieuws bij te houden. Je kan zelf verschillende boards maken afhankelijk van wat jou interesseert: fashion, politics, travel, food & dining, enzovoort. De app verzamelt artikels van veel verschillende bronnen, zo heb jij al het nieuws op een plaats.

Download via Google Play & iTunes.

Gebruik jij ook een van deze apps of heb ik een pareltje over het hoofd gezien? Laat het me weten in de comments!

4 Comments
  1. Ik vind de Stocard-app ook ongelooflijk praktisch: veel minder gewicht in mijn handtas en snel en overzichtelijk. Hij werkt vlot en in vele winkels herkennen ze hem al. Ik ga dankzij jouw blog ook eens de Daylio downloaden. Lijkt me leuk! Bedankt voor de tips!

  2. Beep’nGo moet je eens uitproberen. Iets beter dan stocard aangezien deze meer functies bevat en op meer plaatsen werkt.

Leave a Reply

%d bloggers like this: