Vegetarische pasta met kerstomaatjes, basilicum en pijnboompitten

vegetarische pasta met tomaatjes, basilicum en pijnboompitten

Doe jij ook mee aan 40 Dagen Zonder Vlees? Top! Door af en toe te kiezen voor een vegetarisch alternatief kunnen we allemaal samen onze ecologische voetafdruk verkleinen. Bovendien zijn er meer dan genoeg heerlijke recepten zonder vlees of vis. Hier help ik je alvast op weg!

Dit recept is écht makkelijk en supersnel klaar. Perfect om klaar te maken op een weekavond wanneer je geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Na amper 20 minuten koken heb je een gerecht dat lekker en vullend is. Ook het winkelen kan snel gaan want je hebt maar 4 ingrediënten nodig. Lang leve korte boodschappenlijstjes!

Ps. kan je mij spotten in de foto hierboven? Leave a comment below.

 

vegetarische pasta met kerstomaatjes, basilicum en pijnboompitten

 20min

 2 porties

 glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch, veganistisch

Ingrediënten:

 • 500g kerstomaatjes
 • 240g pasta (ik gebruikte glutenvrije orechiette)
 • 15g verse basilicum
 • 70g pijnboompitten
 • zout en peper

ingrediënten vegetarische pasta met tomaatjes, basilicum en pijnboompitten

Aan de slag:

 • Breng in een kom water voor de pasta aan de kook.
 • Snij intussen de kerstomaatjes doormidden. Pluk blaadjes basilicum van de stengel en snij ze klein. De blaadjes moeten niet superfijn zijn, alleen willen we geen volledige blaadjes in de saus. Hou enkele mooie blaadjes basilicum apart.
 • Van zodra het water kookt, doe je er de pasta in tot die gaar is.
 • Intussen doe je de tomaatjes en basilicum met wat olijfolie in een kom op een medium-hoog vuur. Roer af en toe. Gaar tot de tomaatjes zacht zijn maar nog niet uit elkaar vallen. Dit duurt ongeveer 7min.
 • Rooster de pijnboompitten op een pan zonder olijfolie boven een medium-hoog vuur tot ze lekker ruiken en een gebruinde kleur krijgen. Roer regelmatig en hou de pan goed in de gaten want pijnboompitten kunnen plots aanbranden.
 • Serveer de pasta met de saus en werk af met de geroosterde pijnboompitten en enkele blaadjes verse basilicum.

Smakelijk! Als jij dit recept uitprobeert, laat het me dan zeker weten in de comments of op Facebook en Instagram.

vegetarische pasta met tomaatjes, basilicum en pijnboompitten

Follow my blog with Bloglovin

No Comments Yet

Leave a Reply