Lekker, gezond en instagramwaardig: yoghurtparfait

Fifty shades of pink, dat is hoe ik deze yoghurtparfait zou beschrijven. Is het nog oke om mopjes over Fifty Shades Of Grey te maken? Maybe not. In elk geval: dit ontbijt is niet alleen lekker en supergezond, het is ook zo mooi dat je er wel een Instagramfoto van moet maken.

Er zijn tientallen manieren om yoghurtparfait te maken. In deze post geef ik je alvast twee ideetjes voor dit gezonde ontbijt. Door verschillende kleuren en smaken te gebruiken is dit ook een mooi dessert om te serveren bij je volgende dinner party.

 15min

 glutenvrij, lactosevrij, vegetarisch

Ingrediënten:

  • yoghurt (ik gebruik lactosevrije, halfvolle yoghurt)
  • gepofte quinoa
  • granola (deze maakte mijn mama met een recept van Sandra Bekkari en is glutenvrij)
  • chocolade (ik gebruik vegan chocolade)
  • bevroren fruit (ik gebruik hier frambozen en blauwe bessen)
  • blender
  • glazen of mason jars

Aan de slag:

Gradient parfait (links in de foto hierboven)

Ik vond het een leuk idee om de verschillende lagen van licht naar donker te laten gaan voor een gradient effect. Tussen elke laag yoghurt ligt een crunchy laag granola of quinoa. Deze parfait werkte ik af met chocoladeschilfers, because why not?

  • laag 1: yoghurt
  • laag 2: granola
  • laag 3: gelijke delen yoghurt en fruit
  • laag 4: gepofte quinoa
  • laag 5: fruit met een beetje yoghurt
  • topping: chocolade(schilfers)

Voor de derde en vijfde laag doe je de yoghurt en het bevroren fruit samen in de blender. De chocoladeschilfers kan je met een mes voorzichtig van een reep chocolade schrapen. Niet moeilijk maar het ziet er lekker fancy uit.

Two-tone parfait (rechts in de foto hierboven)

Geen tijd om vijf lagen te maken voor je parfait? Geen probleem! Met minder lagen kan je nog altijd een mooie parfait maken door af te werken met fruit.

  • laag 1: gelijke delen yoghurt en fruit
  • laag 2: gepofte quinoa
  • laag 3: yoghurt
  • topping: fruit

Door de lagen niet helemaal recht te maken, ziet deze parfait er leuker uit. Duw met een lepel het bevroren fruit bovenaan een beetje in de yoghurt. Zo krijg je een mooi effect.

No Comments Yet

Leave a Reply