kabeljauwhaasje met rijst en groentjes

recept

Dit recept is al een tijdje een vaste waarde in mijn keuken. De combinatie van courgette, kerstomaatjes en vis is echt lekker. Bovendien zit vis boordevol vitaminen, omega 3, vetzuren en mineralen. Simpel gezegd: het is supergezond!

Omdat dit recept zo simpel en lekker is, kan ik het niet voor mezelf houden en dus deel ik het met jullie.

 30min

 2 porties

 glutenvrij, lactosevrijrecept

Ingrediënten:

  • 125g rijst
  • 1 courgette
  • 250g kerstomaatjes
  • 500g kabeljauwhaasje
  • olijfolie
  • paprikapoeder
  • peper & zout

ingrediënten

Aan de slag:

  1. Breng in een kleine pan wat water aan de kook voor de rijst.
  2. Snijd intussen de courgette in blokjes en de kerstomaatjes in twee.
  3. Kruid de vis aan beide kanten met peper en een beetje zout. Doe wat olijfolie in een pan en leg er de vis in. Zet de pan op een medium-hoog vuur. Ik zet graag een groot deksel over de pan zodat de vis vanbinnen sneller gaar wordt. Draai de vis na ongeveer 5 minuten eens om.
  4. Van zodra het water kookt doe je er de rijst in. Zet een wekker afhankelijk van hoe lang jouw rijst moet koken.
  5. Doe de courgetteblokjes in een kom met wat olijfolie. Voeg paprikapoeder toe naar smaak (ik gebruik ongeveer een theelepel). Kruid bij met peper en zout. Stoof de blokjes courgette ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn. Voeg er halverwege de kerstomaatjes aan toe. Vergeet niet regelmatig te roeren.
  6. Giet de rijst af wanneer die klaar is.
  7. Meng de rijst met de groentjes.
  8. Check of de vis helemaal gaar is. Als dat zo is, is het tijd om aan tafel te gaan!

Smakelijk! Als jij dit recept uitprobeert, laat het me dan zeker weten in de comments of op Facebook en Instagram.

No Comments Yet

Leave a Reply