6 tips voor een inspirerende gallery wall

Zin om die saaie, lege muur wat leven te geven? Probeer dan eens een ‘gallery wall’. Dat betekent dat je een groot stuk van een muur volhangt met mooie afbeeldingen. Het concept is nu al een tijdje ‘in’ en ik ben ook helemaal fan. Zelf heb ik al enkele jaren een van mijn witte muren op kot omgetoverd tot een gallery wall. Onlangs heb ik mijn gallery wall opgefrist en daarbij merkte ik dat sommige dingen beter werken dan andere. Daarom heb ik voor jou 6 tips om zelf jouw gallery wall samen te stellen!

  1. Kies een of meerdere kleuren uit die terugkeren in het geheel. Niet elke afbeelding hoeft een kleur uit je pallet te bevatten maar het zorgt wel voor wat samenhang. In mijn gallery wall komen de kleuren blauw en groen bijvoorbeeld een aantal keer voor. Het geheel schreeuwt niet blauw en groen maar alles past zo wel mooi samen.
  2. Voeg wat van jouw persoonlijkheid toe door een paar van je eigen instagrams af te printen. Je kan ook zelf iets schilderen of tekenen.
  3. Een gallery wall moet niet alleen uit afbeeldingen bestaan. Je kan ook enkele citaten ophangen. Inspirationele citaten (check mijn Pinterestpagina voor inspiratie), citaten van je favoriete films of liedjesteksten werken zijn heel leuk. Probeer alleen niet té veel tekst op te hangen, dan wordt het te druk. Plus: niemand leest een hele muur vol tekst.
  4. Gebruik afbeeldingen van verschillende maten en vormen voor een dynamische look. Gallery walls zien er het leukst uit als je een mengeling gebruikt van klein en groot, verticaal en horizontaal, vierkant en rechthoekig.
  5. Als je net zoals ik geen toestemming van je huisbaas hebt om kaders op te hangen kan je net zo goed washi tape gebruiken. Als je wel kaders wilt, kan je kiezen om allemaal kaders in dezelfde kleur te gebruiken maar ook veel verschillende kaders samen zijn heel leuk.
  6. Laatste tip: leg alles voor je het aan de muur hangt eens op de grond. Denk na over wat je waar wilt en hoe je wilt dat alles er samen uitziet. Plan dus eerst je lay-out op de grond of op een tafel en hang alles dan pas op aan de muur.

Veel succes! Als jij ook je eigen gallery wall creëert, laat het me dan zeker zien door me te taggen op Facebook of Instagram.

 

1 Comment

Leave a Reply